In subsolurile Ministerului de Interne francez este amenajat un adevarat mini-cazinou pentru ca functionarii subdirectiei "curse si jocuri" sa se poata antrena intr-un decor cat mai natural.

Doua rulete, o masa de black-jack si alte instrumente intalnite in cazinouri ii ajuta pe politisti sa supravegheze cat mai bine cele 190 de cazinouri de pe teritoriul Frantei, sa cunoasca la precizie regulile, sa descopere dedesubturile jocurilor de noroc si sa-i repereze pe trisori, explica seful acestora, Michel Roland. Toate detaliile sunt importante. Materialele sunt furnizate de firme specializate, chiar si jetoanele poarta insemnele cazinourilor din Nice. In aceasta subdirectie lucreaza 260 de functionari (70 la Paris si 190 in provincie) si au ca sarcina si acordarea avizelor de deschidere a unui cazinou.

Michel Roland spune ca prin cazinouri se spala cel mai usor banii negri, posibilitatile de frauda fiind multiple, si de aceea politistii trebuie sa tina pasul cu cei care inventeaza fel de fel de tertipuri pentru a castiga. Trisorii s-au emancipat si ei, numai ageamiii mai apeleaza la pititul jetoanelor sub masa. Acum, bandele organizate folosesc cele mai sofisticate mijloace tehnice. Cand sunt constatate anomalii contabile sau suspiciuni de furt, intervine controlul acestei brigazi specializate din cadrul politiei si se deschide ancheta judiciara. Statul francez, care incaseaza 56 la suta din cele aproximativ 2 miliarde de euro cat este profitul brut anual al acestor cazinouri, tine foarte mult sa nu fie pacalit.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.