Surse competente din cadrul organelor de justitie ucrainene, care au preferat sa-si pastreze anonimatul, au declarat cotidianului rus "Nezavisimaia Gazeta" ca la Kiev se asteapta inceperea urmaririi penale impotriva fostului premier Iulia Timosenko.

Aceasta este suspectata ca ar fi implicata in difuzarea informatiilor privind finantarea "revolutiei portocalii" din Ucraina de catre oligarhul rus Berezovski, ceea ce este de natura sa puna la indoiala legitimitatea venirii la putere a actualului presedinte. Constient de un asemenea pericol, Viktor Iuscenko s-a grabit sa declare ca nu a primit nici un fel de sprijin financiar din partea unor oameni de afaceri straini.

David Jvania, ministrul in exercitiu pentru situatii exceptionale, care a avut un rol cheie in campania electorala a lui Iuscenko, a afirmat ca Timosenko a fost cea care a primit bani de la Berezovski. Secretarul de presa al Iuliei Timosenko sustine ca inceperea urmaririi penale ar putea reprezenta dovada ca echipa lui Iuscenko si-a insusit foarte repede metodele si principiile de lucru ale fostului presedinte ucrainean, Kucima.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.