Mai mult de o treime din populatia activa a Bulgariei se considera saraca, in timp ce 43 la suta din bulgari afirma ca sint "relativ" saraci si doar unu din cinci spune ca are o situatie materiala buna, indica rezultatele unui studiu realizat in luna noiembrie de Institutul de Sociologie de la Sofia si Academia bulgara de stiinte, in vederea aderarii tarii la Uniunea Europeana, citat de BTA. Potrivit acestui studiu sociologic, in ultimii 10 ani, 12 la suta din bulgari si-au marit nivelul de educatie, 14 la suta si-au schimbat specializarea in domeniul de munca, iar 22 la suta si-au schimbat calificarea. Dintre cei intervievati, 84,9 la suta nu au afaceri personale, iar 80,4 la suta nu au facut parte niciodata din organizatii ale societatii civile.

Doar 15 la suta din repondenti considera ca statutul de membru al Uniunii Europene va reduce diferentele sociale dintre cei foarte bogati si cei foarte saraci. 46 la suta din cei intervievati nu se asteapta la nici un fel de schimbari dupa aderarea la UE, iar 26 la suta se asteapta ca prapastia dintre bogati si saraci sa ramina la fel de adinca. Despre efectul pe care l-ar avea aderarea la UE pentru standardul lor de viata, 37 la suta din bulgarii chestionati se asteapta la o schimbare in bine, 40 la suta se asteapta sa cistige mai multi bani. 16 la suta sustin ca se va inregistra o schimbare in rau. 44 la suta dintre bulgari considera ca vor avea sanse mai mari pentru a obtine locuri de munca in strainatate. Unu din patru bulgari crede insa ca, o data cu aderarea la UE, va creste siguranta locului de munca.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.