Cea mai recenta initiativa a primarilor din Sofia vizeaza reducerea programului localurilor de noapte pana la noua seara, astfel incat persoanele care locuiesc prin apropiere sa nu fie deranjate de zgomotul pe care ar putea sa-l faca petrecaretii. Proiectele de hotarare schitate de autoritati prevad amanarea orei de inchidere dupa descurajantul 9 P.M. doar in conditiile in care totii vecinii barului respectiv sunt de acord cu acest lucru.

Vorbind insa de Sofia si de siguranta, se pare ca bancnota de 20 de leva pe care au pus-o ieri in circulatie bulgarii contine cele mai multe elemente de securitate care au fost incluse vreodata pe o astfel de hartie valorica. Este practic bancnota cel mai bine protejata de falsificatori la nivel modial.

Lansarea are loc o data cu aniversarea a 120 de ani de la inceputurile tiparirii de hartii valorice in Bulgaria, ceea ce explica de altfel ca una dintre partile biletului copiaza imaginea bancnotei de 20 de leva emisa in 1885. Au fost puse in circulatie 250.000 de exemplare, acestea continand si un semn distinctiv special pentru persoanele cu probleme de vedere. Hartia include toate elementele de securitate continute vreodata de o bancnota bulgareasca, la acestea adaugandu-se si unul cu totul special, folosit in premiera: "VarifeyeR".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.