Teheranul este gata sa imparta cu alte state islamice tehnologiile lui nucleare, a declarat ieri presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad.

"Tara noastra nu urmareste sa produca arme de distrugere in masa si, respectand nevoile tarilor islamice, suntem dispusi sa transferam acestor state tehnologii nucleare", cita agentia oficiala iraniana IRNA cuvintele lui Mahmoud Ahmadinejad.

Potrivit aceleiasi surse, declaratia a fost facuta la intrevederea cu primul-ministru al Turciei, Taiyyp Erdogan, intalnire desfasurata in cadrul Adunarii generale a ONU, ce-si deruleaza in prezent lucrarile jubiliare la New York. Dupa cum nota, in context, agentia Reuters, incercand sa blocheze depunerea asa-numitului "dosar iranian" in Consiliul de securitate al ONU, care poate dispune introducerea de sanctiuni impotriva regimului de la Teheran, Iranul a demarat o intensa campanie de propaganda a pozitiei sale, sustinand ca nu exista nici o justificare legala pentru un astfel de demers, deoarece nu sunt incalcate regulile Agentiei Internationale pentru Energie Atomica.

Intre timp, premierul francez, Dominique de Villepin, a cerut cu "fermitate" Iranului sa se conformeze angajamentelor asumate in materie de neproliferare nucleara. In discursul sau la Natiunile Unite, el a solicitat conducerii de la Teheran sa continue "dialogul". "Oricine are dreptul la aparare, la folosirea in scopuri pasnice a energiei nucleare. Dar exista datorii care trebuie respectate, pentru securitatea noastra, a tuturor", a explicat Villepin.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.