"Cred ca as avea nevoie de o pauza sa merg la toaleta. Crezi ca se poate?"

George W. Bush s-a dus la reuniunea ONU ca sa impuna reformarea organizatiei. Sa lupte impotriva terorismului. Sa povesteasca cum a distrus Katrina sudul Americii. Dar brusc, in toiul reuniunii plenare, l-au apucat necesitatile fiziologice. S-a uitat in stanga, in dreapta, putin disperat, dupa care s-a gandit sa ceara sfatul cuiva. In spate, secretarul de stat Condoleezza Rice, eleganta, zambitoare si atenta.

Cel mai puternic om din lume nu-si prea permitea sa se intoarca spre Condi sa spuna ce are de spus. Drept care a luat o bucatica de hartie, din aceea fabricata special pentru el, in Sri Lanka, din balegar de elefant, si a scris: "Cred ca as avea nevoie de o pauza sa merg la toaleta. Crezi ca se poate?".

Momentul a fost imortalizat de un fotoreporter de la Reuters si a facut deja inconjurul lumii. Presedintele Americii ii cere voie subalternului sau sa se duca la toaleta, in timpul unei reuniuni la nivel inalt.

Familiaritatea gestului a dovedit inca o data ca intre George W. Bush si Condi Rice exista o relatie mai speciala. De altfel, atunci cand ea a fost numita secretar de stat, presa americana a scris despre faptul ca in perioada in care George W. Bush candida pentru primul mandat de presedinte, doamna Rice l-a scolit in problemele politicii internationale, intrerupand cateodata sesiunile de pregatire cu discutii despre baseball.

In plus, Condi este printre putinele persoane capabile sa-i explice presedintelui probleme legate de politica externa, astfel incat acesta sa inteleaga ce se mai intampla prin lume.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.