Jumatate din rezervele de petrol ale omenirii se vor epuiza intre 2010 si 2027, conform unui raport al Fundatiei de Studiere a Tendintelor Economice", cu sediul la Washington, citat de EUObserver".
In aceste conditii, vom fi martori ai sfarsitului erei petrolului", a explicat Jeremy Rifkin, directorul fundatiei, intr-o intalnire cu oficiali ai Uniunii Europene. Energia regenerabila, bazata pe producerea de hidrogen, este vazuta de specialistii din intreaga lume drept unica modalitate viabila de redresare a crizei mondiale a petrolului. In acest sens, un grup format din liberali, socialisti si conservatori, membri ai Parlamentului European, au lansat, la inceputul saptamanii, o initiativa pentru sprijinirea cercetarilor in domeniul energiei bazate pe producerea de hidrogen din diferite surse de energie regenerabila, pentru a fi pregatiti pentru debutul unei noi revolutii industriale a omenirii, dupa cea a energiei aburilor si a petrolului.

Tarile europene, puternic industrializate, sunt initiatoarele celor mai multe proiecte bazate pe principii ale energiei regenerabile si, de aceea, au cele mai mari sanse sa fie lideri ai unei reforme energetice istorice, care sa ajute la redresarea economiei mondiale, mai arata EUOberver".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.