Un grup armat din Irak ameninta ca va folosi arme chimice impotriva trupelor Coalitiei si a fortelor irakiene, transmite AFP.
Gruparea si-a facut public avertismentul prin intermediul Internetului la cateva zile dupa ce militarii americani, cu sustinere irakiana, au declansat o ampla ofensiva la Tall Afar, oras situat in apropierea granitei cu Siria, intr-o incercare de a elimina combatantii straini regrupati in zona. "Biroul militar al Jaich Al-Taifa al-Mansoura (Armata comunitatii victorioase) a decis sa atace obiective strategice si sensibile apartinand fortelor de ocupatie si apostatilor de la Bagdad, cu ajutorul armelor neconventionale si chimice, dezvoltate de mujahedini, daca ofensiva armata impotriva orasului Tall Afar nu va inceta in 24 de ore", afirma comunicatul, publicat pe un site utilizat in general de gruparea condusa de omul al-Qaeda in Irak, Abu Musab al-Zarqawi. "Armata comunitatii victorioase" critica dur regimul de la Bagdad pentru ca a permis si a sustinut operatiunea.

RAID. Mai mult de 140 de rebeli au fost ucisi si alti 197 au fost arestati in cadrul raidului din Tall Afar, in conditiile in care se incearca preluarea controlului asupra orasului ocupat de rebeli. Operatiunea a fost lansata de a treia divizie a armatei irakiene, cu sprijinul a trei batalioane ale Ministerului de Interne si a trei batalioane ale Fortei multinationale. "Este o operatiune irakiana, efectuata de fortele noastre, care sunt capabile sa ii invinga pe teroristi, si se va incheia mai rapid decat fusese estimat", au precizat oficialii irakieni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.