Locuitorii din New Orleans care vor refuza sa plece din casele lor vor fi evacuati fortat, a anuntat primarul marelui oras american, Ray Nagin. Primarul a declarat ca toti locuitorii, cu exceptia celor implicati in operatiunile de salvare, trebuie sa paraseasca imediat zona. "Sunt toxine in apa, se inregisteaza scurgeri de gaze, ne luptam cu cel putin patru incendii. Orasul nu este sigur", a spus Nagin.

Apa ar putea fi contaminata din cauza cadavrelor, a reziduurilor din canale si a masinilor distruse care ruginesc, iar benzina si alte produse chimice care se scurg din vehicule au produs o pelicula pe suprafata apei. Riscurile majore l-au determinat pe Nagin sa publice o declaratie de urgenta, autorizand politia si fortele militare sa-i evacueze fortat pe cei care refuza sa paraseasca orasul si al caror numar ar putea fi de ordinul miilor.

"Orasul este inundat in proportie de 60%", a declarat primarul Nagin, adaugand ca, in unele zone unde apa ajungea pana la nivelul acoperisurilor, incep sa se vada partial casele. Oficialii estimeaza ca este nevoie de cel putin trei saptamani pentru a evacua apa, de alte doua saptamani pentru curatarea orasului de daramaturi si de alte cel putin sase saptamani pentru refacerea retelei electrice.

Autoritatile locale au anuntat ca, in ultimele opt zile, au fost salvate 32.000 de persoane ramase blocate in oras. Suspus criticilor interne, presedintele George W. Bush a anuntat ca va deschide o ancheta pentru a lamuri ce a functionat bine si ce nu in criza provocata de uraganul Katrina.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.