Musa Arafat, varul fostului presedinte Yasser Arafat, a fost impuscat mortal in fata casei sale din Gaza, miercuri, in zori. 20 de masini in care se aflau oameni mascati si inarmati au incercuit vila, relateaza martori citati de BBC. Atacatorii au tras cu lansatoare de grenade asupra casei si s-au luptat cu garzile de corp ale lui Musa Arafat timp de jumatate de ora. Dupa aceea, l-au scos pe acesta din casa si l-au impuscat in plina strada.

Fiul lui Musa, Manhal Arafat, care lucreaza si el in structurile de securitate, se pare ca a fost rapit. Atacul a fost revendicat de Comitetele de Rezistenta Populara. Gruparea este formata din fosti membri ai Fatah si ai Jihadului Islamic. Atacul arata gradul de tensiune la care s-a ajuns intre gruparile palestiniene care se lupta pentru putere in Gaza, dupa evacuarea israeliana.

Musa Arafat, consilierul pe probleme de securitate al actualului presedinte, Mahmud Abbas, era un personaj controversat in rindul palestinienilor. Demonstratii violente au avut loc anul trecut, in iulie, cind fostul presedinte Yasser Arafat a incercat sa il numeasca pe acesta sef al securitatii palestiniene. Musa era vazut ca un membru corupt al vechii garzi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.