Saddam Hussein ar trebui spanzurat de "20 de ori", a declarat succesorul sau la presedintia Irakului, Jalal Talabani, adaugand ca, totusi, el insusi nu va semna o condamnare la moarte pentru fostul dictator. "Saddam ar merita sa fie condamnat la moarte de 20 de ori pe zi, deoarece si el a incercat sa ma asasineze de 20 de ori" - marturisea Jalal Talabani intr-un lung interviu dat televiziunii de stat irakiene, amintindu-si de vremurile cand ca lider al rebelilor kurzi se lupta cu autoritatile de la Bagdad.

"Exista 100 de motive pentru a-l condamna la moarte pe Saddam" - continua actualul presedinte irakian, la doua zile dupa ce guvernul condus de siiti si de kurzi a confirmat ca data procesului intentat ex-conducatorului de la Bagdad este 19 octombrie. Procesul, care probabil va fi televizat, se va tine intr-o cladire special amenajata, aflata in complexul fortificat de pe malul Tigrului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.