Cotidianul londonez "Guar--dian" trece, incepand de la 12 septembrie, la un nou format, "care imbina di-mensiunile comode ale unui tabloid cu seriozitatea unui ziar de traditie". Este cea mai importanta trans-for-mare pe care o parcurge gazeta in cei aproape 200 de ani de existenta. "Sfidarea careia iam avut de facut fata a fost sa gasim un format nou, modern, de pagina, pe masura noii generatii de cititori, ra-manand, in acelasi timp, fi-deli jurnalismului pe care il practicam dintotdeauna", a declarat redactorulsef al zi-arului, Alan Rusbridger.

Ope-ratiunea de modernizare, al carei cost se ridica la 80 milioane lire sterline, succede transformarilor similare suferite de alte ziare britanice cu vechi traditii, inclusiv "Times", in prezent doar do-ua din aceste ziare "Daily Tele-graph" si "Financial Times" mai pastrand vechiul for-mat. Haina noua pe care o im-braca Adevarul corespunde, ast-fel, unei tendinte tot mai pronuntate in Marea Britanie, patria gazetarie moderne, ca si pe plan mondial.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.