Rusia nu va tolera interventii din exterior in politica fostelor republici sovietice si nici incercarile de destabilizare a tarilor aflate la granita sa, a declarat presedintele Vladimir Putin, citat, ieri, de editia electronica a cotidianului "The Times".
Inca afectat de "revolutia portocalie" produsa in Ucraina, in decembrie 2004, Vladimir Putin a denuntat organizatiile nonguvernamentale sprijinite de Occident, pe care le acuza pentru provocarea de tulburari in fosta zona de influenta a Moscovei.

"Nu ne opunem schimbarilor din fostele state sovietice, dar ne temem ca ele sa nu se produca haotic", a spus liderul rus. Evenimentul a avut drept scop imbunatatirea imaginii liderului de la Kremlin in Occident, unde este vazut ca un conducator tot mai autoritar.

In ceea ce priveste planurile sale de viitor, el a declarat ca nu va candida la alegerile prezidentiale din 2008, la expirarea celui de-al doilea mandat, dar a explicat ca doreste sa joace un rol "util" in Rusia si dupa aceasta data, a informat, ieri, agentia RIA-Novosti, citata de AFP. "Nu voi candida in 2008 pentru functia de presedinte al Rusiei", a spus textual Putin, in cursul intalnirii cu experti si analisti occidentali, desfasurata la Kremlin.

"Consider ca lucrul cel mai important pentru tara este stabilitatea, iar aceasta este garantata de Constitutie. Nu am intentia sa o modific", a adaugat el. "In 2008 intentionez sa parasesc Kremlinul, dar nu si Rusia", a afirmat Putin, precizand ca doreste ca experienta si cunostintele sale "sa fie utile Rusiei".
Presa rusa publica insa cu regularitate informatii despre initiative ale parlamentelor regionale vizand modificarea Constitutiei, astfel incat Putin sa poata ramane la conducerea tarii si dupa expirarea mandatului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.