Marina militara rusa are un nou comandant in persoana lui Vladimir Masorin. Presedintele rus, Vladimir Putin, l-a demis pe amiralul Vladimir Kuroedov, dar i-a decorat pe cei sapte membri ai echipajului submarinului care a stat cateva zile captiv in apele Oceanului Pacific, ca si pe salvatorii lor britanici, niponi si americani.

Fostul amiral al flotei, Vladimir Kuroedov, a fost eliberat din functie de seful statului rus fara a se motiva decizia iar analistii estimeaza ca demiterea intervine la scurt timp dupa accidentul din august al unui batiscaf de salvare, blocat 75 de ore langa Kamciatka, fiind prins intre cablurile unei antene submarine. Operatiunile de salvare s-au derulat contra cronometru, fiind in pericol viata celor sapte membri ai echipajului, salvati in final prin eforturile comune ale marinei britanice, japoneze si americane.

Putin a evocat "tragediile" petrecute in marina rusa, precizand ca accidentul din Kamciatka a pus in lumina insuficienta tehnica si mania secretului in armata, amintind ca tragedia a fost dezvaluita de o ruda a unuia dintre marinari, care a dat un telefon anonim la un post de radio. Amiralul Masorin, acum comandantul marinei militare, declarase luna trecuta ca marina rusa detine tot materialul necesar pentru salvarea celor sapte marinari, dar nu a fost "capabila" sa il foloseasca din cauza "neglijentei".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.