Peste 43.000 de euro a cheltuit premierul Tony Blair, impreuna cu familia, intr-o croaziera de cinci zile in Caraibe. Ca in fiecare an, britanicii se intreaba: „Pe banii cui?“

Opinia publica britanica are intrebari serioase despre cine a platit pentru excursia de lux efectuata de Tony Blair. Acesta a petrecut, impreuna cu familia, trei saptamini in Caraibe. "Downing Street" a refuzat sa ofere sursele de finantare. Nu se stie daca e vorba de finantare proprie, de bani publici sau costurile sint trecute in contul altor grupuri de interese.

Potrivit saptaminalului "The Mail on Sunday", premierul si-a petrecut trei saptamini in Insulele Barabas. Doua din cele trei yahturi de lux au fost inchiriate pentru a transporta echipa ce asigura securitatea primului-ministru. S-au platit pentru ele 3.000 de dolari pe zi, timp de cinci zile. Salariul lui Tony Blair se ridica la 338.000 de dolari anual.

"Primul-ministru trebuie sa aiba parte de o protectie corespunzatoare. Dar nu sint convins ca inchirierea unor iahturi de lux in numele asigurarii securitatii primului-ministru, in timp ce e intr-o croaziera de lux, e un mod bun de a consuma banii contribuabililor", e ceea ce a declarat Chris Grayling, liderul opozitiei conservatoare, relateaza AFP.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.