Nabi este a paisprezecea furtuna tropicala care afecteaza coasta Chinei in acest an. Taifunurile reprezinta un fenomen comun in sudul Chinei, in timpul sezonului ploios, care dureaza de la inceputul verii pina la sfirsitul toamnei.
56 de persoane au murit in estul Chinei din cauza inundatiilor si alunecarilor de teren produse de taifunul Talim, anunta duminica presa chineza. Taifunul, care a afectat coasta Chinei incepind de joi, a produs pagube materiale in valoare de 7,1 miliarde de yuani (877 de milioane de dolari). Sute de mii de persoane fusesera evacuate de autoritati, pentru a fi puse la adapost de furia taifunului. Provincia Zhenjiang, din estul Chinei, se pregateste sa fie lovita la inceputul acestei saptamini de furtuni aduse de taifunul Nabi. Taifunul , care se indreapta spre Japonia, va afecta si coasta de est a Chinei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.