Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a declarat, vineri, la Newport, dupa discutiile cu ministrii de Externe pe tema Balcanilor de Vest, ca un task force va analiza, in septembrie, oportunitatea deschiderii negocierilor de aderare cu Croatia, transmite Mediafax. Olli Rehn a precizat ca acest task force va face recomandari Comisiei Europene, dar a reamintit ca o deplina cooperare a Croatiei cu Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie este conditie pentru deschiderea negocierilor cu UE.

Potrivit comisarului european, in regiunea Balcanilor de Vest au fost inregistrate in ultima vreme progrese constante, dar mai raman multe de facut si UE intentioneaza sa se implice si mai mult, astfel incat sa se poata trece de la stabilizare si reconstructie la etapa de securitate si dezvoltare. Oficialul european a declarat ca provincia Kosovo ramane in continuare cheia rezolvarii conflictelor din intreaga zona.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.