Nepotii lui Churchill, Roosevelt si Stalin vor discuta despre Europa dupa Ialta, la Maastricht, la 1 octombrie, la invitatia lansata de Graduate School of Governance. "La Ialta, bunicii lor au divizat Europa, la Maastricht ea a fost reunita", a precizat Graduate School of Governance. in februarie 1945, cei trei mari castigatori ai celui de-al doilea razboi mondial, prim-ministrul britanic Winston Churchill, presedintele american Theodore Roosevelt si presedintele rus Stalin, s-au reunit in Crimeea, la Ialta, pe tarmul Marii Negre, si au impartit Europa in zone de influenta.

In februarie 1995, cele 15 tari care faceau parte din Uniunea Europeana la acea vreme au semnat Tratatul de la Maastricht in acest oras din sud-estul Tarilor de Jos, facand un pas important pentru o Europa unita. La momentul intalnirii, in octombrie, Winston Churchill - nepotul -, Curtis Roosevelt si Evgheni Zugasvili - nepotul lui Stalin - vor participa la dezbatere impreuna cu actuali lideri politici europeni. Graduate School of Governance de la Maastricht a luat nastere in acest an, prin colaborarea dintre diferite facultati ale universitatii orasului si formeaza cercetatori si profesionisti internationali in analiza politica si guvernare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.