Un inginer de sunet al Reuters a fost ucis in Bagdad, iar singurul martor, cameraman tot la agentia de presa, a fost interogat cu brutalitate de fortele americane de politie, chiar daca era ranit grav.

Polita irakiana a afirmat ca cei doi au fost impuscati de fortele americane, iar un purtator de cuvant al acestora a refuzat sa ofere amanunte, precizand numai ca o ancheta e in curs de desfasurare. Walid Khaled (35 de ani), inginerul de sunet, a murit pe loc, iar Haider Kadhem (24 de ani) a fost ranit destul de grav. El a declarat ca, in timp ce se deplasa cu masina in care se afla si colegul sau, spre cartierul Hay al Adil, a auzit focuri de arma, s-a uitat in sus si a vazut un puscas american, dupa care a fost ranit.

El a fost ridicat imediat de soldati americani, care l-au interogat timp de 12 ore, in ciuda cererilor Reuters de eliberare. Incidentul survine in conditiile in care, dupa aprobarea proiectului Constitutiei irakiene, sunitii au anuntat ca vor incerca sa boicoteze referendumul din octombrie. In plus, presa scrie despre faptul ca teroristul iordanian Abu Mussab al-Zarqawi pregateste noi atentate in Europa. Potrivit informatiilor obtinute de "Time", al-Zarqawi ar fi dispus reactivarea celulelor din Iran si Turcia, care s-ar afla in legatura cu grupurile ce sustin Jihadul pe teritoriul Europei.

Informatiile obtinute de revista americana au fost intarite de un comentariu AP, care remarca "miscari de trupe" ale al Qaida, in zona balcanilor. In iunie a fost arestat, in Serbia, un marocan de 22 de ani, acuzat ca ar fi participat la atentatele din Madrid, de anul trecut. In urma anchetei, s-a dovedit ca Abdelmajid Bouchar venise in Serbia pentru a-si reface legaturile cu "alti colegi". Iar Balcanii, din cauza sistemelor de securitate precare si a sigurantei scazute a punctelor de frontiera, sunt un adevarat Rai pentru teroristi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.