La nici o saptamana dupa incheierea operatiunilor de evacuare a coloniilor evreiesti din Fasia Gaza si Cisiordania si la doar 24 de ore dupa ce liderul militar al miscarii palestinienii Hamas ameninta sa transforme Israelul intr-un adevarat "infern", un terorist kamikaze isi detona, ieri, incarcatura aducatoare de moarte, provocand, la Beersheba, ranirea a cel putin 20 de persoane.

Multumind fortelor de ordine si armatei pentru curajul si puterea lor de stapanire in indeplinirea dificilei misiuni de dezangajare israeliana, premierul Ariel Sharon estima ca retragerea din teritoriile palestiniene a adus statului evreu un plus de securitate.

Atacul de ieri schimba radical datele problemei. Incidentul s-a produs pe teritoriul unei autogari, atentatorul intentionand, de fapt, sa urce intr-unul dintre autobuzele care se pregateau sa plece in cursa. Soferului i s-a parut insa suspecta infatisarea omului cu geanta imensa si a chemat politia. Barbatul a incercat sa fuga. Dupa cativa pasi s-a oprit, actionand bomba. Presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a condamnat acest act, calificat "terorist", si a cerut Israelului sa dea dovada de retinere.

"Atacul indica odata in plus necesitatea luarii de catre Autoritatea palestiniana de masuri adecvate impotriva terorismului. Altfel, nu va exista nici un progres intre cele doua parti", a venit raspunsul guvernului israelian. Intre timp, autoritatile de la Ierusalim au aprobat deplasarea soldatilor egipeni la frontierea dintre Fasia Gaza si Egipt. Manevra menita sa impiedice traficul clandestin de arme in acest perimetru palestinian.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.