O boala rara, transmisibila de la iepure la om, a lovit saptamana trecuta regiunile centrale ale Rusiei. Aproape o suta de persoane au fost spitalizate in regiunea Volga pentru ca prezentau simptome ale infectarii cu bacteria tularemiei - febra, dureri musculare, ganglioni inflamati, cateodata chiar eruptii cutanate generalizate. Investigatiile unor cotidiane americane au demonstrat ca subita epidemie nu este un fenomen intamplator, in zona infestata aflandu-se mai multe infrastructuri militare pentru cercetarea armelor biologice.

"Aceste centre se afla in special in zona Nizni Novgorod si Chapaivevsk, unde se creeaza arme biologice de distrugere in masa, si Gorokovet, unde se stocheaza", relateaza site-ul american PHXNews. Prin urmare, epidemia nu ar fi decat rezultatul unor scurgeri de substanta letala din aceste centre. Boala este intr-adevar foarte rara, iar pe intreaga arie a Rusiei centrale, in 2004, au fost inregistrate doar patru cazuri de tularemie. Insa aceste dezvaluiri, daca se bazeaza pe fapte reale, demonstreaza ca Rusia practica inca, in ciuda interdictiilor internationale, cercetarea si crearea de arme biologice de distrugere in masa, inclusiv a substantei letale care poate declansa o epidemie de tularemie.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.