La 1 septembrie se va implini un an de la tragedia de la Beslan. Procesul intentat singurului terorist capturat in viata este in plina desfasurare.

De cateva luni justitia rusa incearca sa convinga mamele celor 186 de copii ucisi in opratiunea de "eliberare" a scolii ocupate de un comandou cecen ca autoritatile nu au nici o vina de moartea acelor suflete nevinovate. Martorii oculari afirma insa contrariul. "Vinovat este Putin. Vinovate suntem noi ca am votat un presedinte caruia nu-i pasa de copiii nostri", acuza mamele.

Multe lacrimi au curs in sala de judecata, multe cuvinte grele au fost rostite la adresa tuturor, de la conducerea de la Moscova la liderii combatantilor ceceni. S-au facut afirmatii infioratoare, cum ca trupele ar fi folosit napalm pentru distrugerea teroristilor sau ca soldatii i-au impuscat pe ostatici in spate. Conform cifrelor oficiale, in drama de acum un an au murit 333 de oameni. Din cei peste 1.200 de captivi. Multi nu si-au revenit inca. Multi nu pot ierta ceea ce s-a intamplat. Pentru ca nu pot intelege cum a fost posibil. Mai ales mamele. Ele vor adevarul. Nu, nu cel "oficial". Ele vor ca vinovatii sa fie trasi la raspundere si pedepsiti. Nu doar acest Kulaev, devenit tap ispasitor.

Responsabilii reali sunt autoritatile locale si federale. Mamele de la Beslan au ocupat ieri sediul Parchetului din Osetia de Nord. Au asteptat venirea procurorului adjunct al Rusiei. Pentru o discutie sincera. Dar Nikolai Sepel nu a venit. "Vreau sa fiu arestata aici, in fata Procuraturii. Eu sunt vinovata de moartea copilului meu. L-am nascut, dar nu am putut sa-l apar", a cerut una dintre mame. Cata disperare si cata indiferenta din partea Moscovei!


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.