Un Airbus A330 al companiei australiene Qantas, transportand 191 de persoane, a efectuat o aterizare de urgenta, ieri dimineata, in Japonia, in urma unei alerte indicand prezenta fumului in cala bagajelor. Aterizarea a decurs fara probleme, dar noua pasageri au fost raniti in timpul operatiunilor de evacuare si au fost internati.
Avionul se indrepta catre Tokyo, dupa ce decolase de la Perth, de pe coasta vestica a Australiei, cand indicatorii de la bord au semnalat prezenta fumului in cala. Dupa aterizare si inspectarea aeronavei, nu a fost constatata prezenta fumului, compania considerand ca a fost vorba de o eroare a unuia din senzorii din cala, care ar fi declansat alarma antiincendiu.

Un incident asemanator a avut loc vineri seara, cand un Boeing 737 al companiei britanice Astraeus, avand 144 de pasageri la bord, a aterizat de urgenta in Franta, de aceasta data din cauza unei alarme indicand depresurizarea cabinei. Avionul decolase din Minorca, Spania, si se indrepta spre aeroportul din Leeds. Aterizarea s-a desfasurat fara probleme, aeronava ramanand la Brest pentru verificari tehnice.

Comandantul-sef al fortelor aeriene poloneze s-a prabusit cu avionul Generalul Jacek Bartoszcze, in varsta de 44 de ani, comandant-sef al fortelor aeriene poloneze, a murit sambata intr-un accident de avion, in apropiere de Lublin, a anuntat ieri armata aerului.

Avionul, de fabricatie americana, s-a prabusit brusc in cursul unor exercitii, de la 50 de metri altitudine. In accident a murit si copilotul, un belgian in varsta de 48 de ani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.