Iulia Timosenko, premierul ucrainean, acuzata ca se imbraca in haine de lux, desi spune ca n-are in cont nici 200 $

Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, este renumita pentru eleganta sa, preferatele sale fiind hainele si accesoriile marca Louis Vuitton, extrem de populara printre elitele occidentale. Pasiunea sa pentru haine de lux a intrat in atentia presei de la Kiev, care se intreaba de unde are Timosenko banii necesari pentru asemenea cumparaturi, din moment ce din declaratia de avere reiese ca ar fi cam saracuta, relateaza Rompres, citand un material aparut pe site-ul Newsru.
Iulia Timosenko a inceput sa-si faca aparitia in haine marca Louis Vuitton din colectia primavara-vara 2005 in aprilie-mai. Premierul ucrainean are doua jachete de la aceasta firma, fiecare costand circa 1.750 de dolari. La ele se asorteaza o fusta cu o panglica in fata, care costa si ea in jur de 1.050 de dolari. Premierul ucrainean are cel putin trei. La acestea se adauga un pardesiu Vuitton, care costa 4.200 de dolari. Iulia Timosenko dispune de asemenea si de accesorii potrivite, doua genti de la aceeasi firma, un model de culoare maro care costa 1.280 de dolari, iar celalalt - "Le Talenteux" - care costa nu mai putin de 2.140 de dolari. Preturile sunt luate de pe site- ul american E-luxury, scrie "Ukrainskaia pravda".
Cu toate acestea, in declaratia de avere pe anul 2004, premierul ucrainean a scris ca are in banca 178 de dolari si ca a castigat din munca 12.000 de dolari. Iar sotul ei, pe 2004, nu a castigat mai nimic.
La un calcul aproximativ, toate hainele si accesoriile Louis Vuitton pe care le poarta Timosenko costa in jur
de 31.000 de dolari. O suma de 2,5 ori mai mare decat cea adunata de seful executivului ucrainean anul trecut.
Iulia Timosenko nu putea sa plateasca aceste haine cu banii obtinuti in prima jumatate a anului 2005 pentru ca numai din luna iunie a inceput sa primeasca salariul de demnitar, precizeaza site-ul NEWSru.

Avere dubioasa

Intrebata de jurnalisti de unde a avut totusi bani, sefa guvernului de la Kiev a replicat ca dispune de "niste economii". "Din 1997, am fondat si condus una dintre cele mai puternice firme private din Ucraina. Evident, avem ceva bani pusi deoparte. Imi pot permite sa-mi cumpar niste rochii", a declarat Timosenko.
La intrebarea: "De ce aceste economii nu sunt trecute in declaratia de avere pe 2004?", premierul ucrainean a raspuns: "N-am lucrat numai un an in viata. Declaratia pe care ati vazut-o este numai pe anul trecut. De aceea, pot sa spun din nou ca mi-am asigurat un trai linistit in mod absolut legal".
Intrebarea mai precisa: "Aceste economii trebuiau sa fie trecute la capitolul "conturi in banca", de ce nu sunt acolo?" a trebuit sa se multumeasca doar cu urmatorul raspuns: "Am explicat deja acest punct".
Supranumita "Printesa gazului", Timosenko a facut avere din tranzactii de combustibil, in principal cu Rusia. Dupa ce a cazut in dizgratia fostului regim Kucima, ea a fost acuzata de contrabanda, sotul si socrul ei, asociati in firma sa, fiind pusi sub urmarire penala.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.