Un avion columbian MD-80 cu 152 de pasageri la bord, in marea majoritate francezi, si opt membri ai echipajului s-a prabusit ieri intr-o regiune muntoasa din nord-vestul Venezuelei. Aparatul apartinand companiei columbiene West Caribbean

Cad ca mustele

Un avion columbian MD-80 cu 152 de pasageri la bord, in marea majoritate francezi, si opt membri ai echipajului s-a prabusit ieri intr-o regiune muntoasa din nord-vestul Venezuelei. Aparatul apartinand companiei columbiene West Caribbean efectua o cursa charter turistica, plecase din Panama si se indrepta spre Martinica in Marea Caraibilor.

Cu o jumatate de ora inainte de prabusire, pilotul anuntase ca are probleme tehnice cu unul din motoarele avionului. Martori oculari spun ca inainte de cadere avionul a facut un survol, apoi s-a prabusit. Aparatul de zbor a cazut intr-o regiune izolata, intre doua ferme. Autoritatile trimisesera echipe de salvare, dar nu au mai fost gasiti supravietuitori.

Ministrul venezuelean de interne a mentionat intr-o interventie la postul public de televiziune Venezolana de Television ca pilotul ceruse initial permisiunea de a intra in spatiul aerian al Venezuelei pentru a ateriza pe aeroportul Maracalbo, deoarece avea un motor defect, iar dupa aceea a comunicat ca are probleme si la al doilea motor. Ulterior, avionul a inceput sa piarda altitudine cu o viteza de 128 de kilometri pe ora si s-a prabusit.

Presedintele Frantei, Jacques Chirac, si-a exprimat "profunda emotie" in legatura cu "teribila catastrofa aeriana produsa in Venezuela si ale carei victime sunt in foarte mare numar cetateni francezi". Ministrul de externe francez a anuntat crearea unei celule de criza care va raspunde la apelurile familiilor victimelor tragediei. Un alt oficial francez se va deplasa in Martinica. Compania West Caribbean nu este la primul accident. in luna martie un avion al aceleiasi companii care incerca sa decoleze de pe insula columbiana Old Providence s-a prabusit: opt persoane au fost ucise si sase au fost ranite.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.