Publicul va fi acelasi, dar "vedeta" de pe scena, nu. Papa Benedict isi incepe, astazi, prima vizita internationala, in Germania natala, turneu organizat cu mult timp in urma de predecesorul sau, Papa Ioan Paul al II-lea. Suveranul Pontif urmeaza sa participe, la Cologne, la Ziua Tineretului, un festival care dureaza patru zile si poate fi comparat cu un fel de Woodstock catolic.

Manifestarea este organizata de fiecare data in alt oras al lumii si este un prilej de a aduna laolalta mii de tineri catolici. Dar anul acesta va fi diferit, pentru ca este pentru prima data cand fondatorul Zilei Tineretului, Papa Ioan Paul al II-lea, nu va participa. O misiune grea pentru actualul Suveran Pontif, care va trebui sa suplineasca imaginea fostului papa. "Fiecare om are personalitatea lui si nu cred ca Papa Benedict va accepta sa fie in umbra predecesorului sau", a declarat cardinalul Germaniei, Karl Lehmann.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.