Presedintele sri-lankez, Chandrika Kumaratunga, a proclamat starea de urgenta in intreaga tara, ca urmare a asasinarii, vineri seara, a sefului diplomatiei, a anuntat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Eric Fernando, citat de AFP. Armata le-a cerut locuitorilor capitalei sa ramana acasa, pentru a nu interfera cu operatiunile de cautare a asasinilor, banuiti de apartenenta la miscarea separatista a tamililor, Tigrii de Eliberare a Elamului (LTE). Insa aceasta a dezmintit orice implicare.

Anuntul a fost facut dupa asasinarea ministrului de Externe, Lakshman Kadirgamar, impuscat mortal in cap si torace. Doi lunetisti l-au impuscat pe seful diplomatiei sri-lankeze, in varsta de 73 de ani, in timp ce acesta iesea din piscina resedintei sale private, situata in cartierul rezidential Cinnamon Gardens din Colombo. Unul dintre cei mai bine protejati ministri din Sri Lanka, Kadirgamar (el insusi tamil, dar opozant ferm al separatistilor) dispunea de circa 100 de garzi de elita, sustinute de serviciile de informatii ale politiei si armatei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.