Consiliul afacerilor generale si relatiilor externe al Uniunii Europene si ministrii de externe ai statelor-membre ai UE au aprobat luni, 13 decembrie, planul de actiuni "Republica Moldova-UE", reafirmand importanta politicii europene de vecinatate care vizeaza proiectarea unui spatiu de stabilitate, securitate si prosperitate in intreaga Europa.

Consiliul a relevat ca intensitatea si nivelul ambitiilor relatiilor cu UE ale tarilor incluse in politica europeana de vecinatate va depinde de gradul de implementare a prevederilor planurilor de actiuni. In conformitate cu prevederile planului de actiuni Republica Moldova-UE, finalizarea cu succes a implementarii acestui document va permite Moldovei sa solicite schimbarea relatiilor sale contractuale cu UE, transferandu-le la un nivel calitativ nou. Adoptarea oficiala a planului de actiuni Republica Moldova-UE va avea loc in cadrul reuniunii viitoare a Consiliului de cooperare Republica Moldova-UE. Ministerul de Externe, in calitate de coordonator al implementarii acestui plan, va monitoriza procesul de elaborare a Programului national de implementare a documentului politic respectiv, "deosebit de important pentru perspectivele europene ale Moldovei".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.