Autoritatile de la Seul au anuntat, ieri, ca sustin programul nuclear al Phenianului, cu conditia ca acesta sa fie realizat in scopuri civile, conform "Realitatea TV". In plus, cele doua Corei au instalat, miercuri, o linie telefonica directa intre fortele lor militare, pentru a evita inregistrarea de incidente la frontiera, relateaza AFP.

Anunturile vin intr-un moment de maxima tensiune, dupa ce Coreea de Nord a refuzat conditiile negocierilor hexapartite de incetarea nediscriminata a activitatilor sale nucleare. In cele doua saptamani de dezbateri aprinse, pe tema programului nuclear al Phenianului, Coreea de Sud parea a fi de acord cu SUA, China, Japonia si Rusia. Dupa ce negocierile au fost suspendate duminica trecuta fara nici o concluzie, Coreea de Sud afirma acum ca este dreptul Phenianului de a produce energie nucleara in scopuri civile.

Dar problema majora, care a dus la esecul negocierilor asupra crizei nucleare nord-coreene, este tocmai intentia Phenianului de a desfasura un astfel de program in scopuri civile. Statele Unite au respins ferm aceasta propunere, motivand ca sub acoperirea desfasurarii unui program nuclear in scopuri civile se poate ascunde unul miliar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.