Opt persoane, intre care cinci copii, au pierit intr-un incendiu de origine criminala care a cuprins un imobil locuit in majoritate de arabi, la Berlin, in noaptea de luni spre marti. Alte 15 persoane au fost internate dupa ce au suferit rani, arsuri sau intoxicatii cu fum, intr-unul dintre cele mai grave incendii petrecute la Berlin dupa cel de-al doilea razboi mondial. In urma intoxicatiilor usoare, alti 43 de ocupanti ai imobilului au fost tratati la locul incendiului. Focul a izbucnit luni seara, in jurul orei locale 23.00, in casa scarilor, la parterul cladirii de cinci etaje din cartierul berlinez Moabit. Flacarile au cuprins scarile etaj dupa etaj, pana la acoperis. La fata locului au fost mobilizati 150 de pompieri si 25 de vehicule de interventie.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca, dupa toate aparentele, incendiul este de origine criminala, iar locatarii evacuati ii acuza pe pompieri ca au intervenit prea tarziu. La randul lor, pompierii spun ca, in panica generala, numerosi locatari au iesit pe culoare si au intetit focul prin curentul de aer provocat de deschiderea usilor. In plus, problemele de comunicare intre membrii echipelor de salvare si locatari, majoritatea arabi, explica numarul mare al victimelor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.