Ministerul Afacerilor Externe a fost solicitat de guvernatorul Deltei Dunarii, Paul Cononov, sa verifice daca oficialitatile ucrainene confirma anuntul privind reluarea lucrarilor de dragare in estuarul Bastroe. Asociatia ecologista Peceneg din Ucraina a anuntat ca la sfarsitul saptamanii trecute dragorul ucrainean Skadovsk a reluat lucrarile de dragare in zona estuarului Bastroe. Ministrul ucrainean al Mediului, Pavel Ignatenko, a emis in luna mai un ordin prin care lucrarile la canalul Bastroe erau oprite pana in momentul realizarii unui studiu asupra impactului ecologic. Insa Inspectoratul Marii Negre din Odesa a acordat intreprinderii de stat Delta Lotman permisiunea de a relua lucrarile.

Paul Cononov, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", ne-a declarat: "am solicitat o verificare oficiala a acestui anunt prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, iar daca lucrarile au fost reluate, acest lucru ar demonstra inca o data ca Ucraina manifesta rea intentie si lipsa de cooperare". In cazul in care reluarea lucrarilor la canalul Bastroe va fi confirmata oficial, Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" va anunta toate birourile permanente ale conventiilor internationale care se ocupa de protectia mediului.

Romulus Stiuca, directorul general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare "Delta Dunarii" (INCDDD) ne-a declarat ca nu exista deocamdata o confirmare oficiala privind reluarea lucrarilor la canalul Bastroe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.