Premiul pentru cea mai gogonata minciuna a secolului a fost castigat de presedintele SUA, George W. Bush, si de premierul Marii Britanii, Tony Blair. Se gandea seful Casei Albe, la inceputul lui 2003, ca declaratia sa conform careia Saddam detinea arme de distrugere in masa - motiv pentru care a fost declansat razboiul cu Irakul - urma sa-i aduca re-cunoastere internationala?

MEMORABIL

Juriul Festivalului Minciunii de la Champoluc, in Italia, i-ar fi dat lui Blair un bonus pentru fraza "Nu ne vom schimba stilul de viata", spusa la o zi dupa atacurile teroriste din 7 iulie, de la Londra. Presedintele Bush a concurat cu inca o replica de-a sa ramasa celebra: "Atentatul impotriva Turnurilor Gemene (de la 11 septembrie 2001, din New York, n.r.) a fost organizat intr-o pestera din Afganistan, de catre un dependent de dializa, un orb si un schiop". Premiul pentru minciuna tuturor timpurilor a fost castigat de filozoful Epimenide, care a spus: "Toti cretanii sunt mincinosi".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.