Iranul s-a dat de gol: a respins oferta „troicii“ europene (Marea Britanie, Franta, Germania) cu privire la programul sau nuclear.

Iranienii considera oferta UE "inacceptabila", deoarece nu include dreptul de a imbogati uraniu. UE propusese Iranului dreptul de a dezvolta energie nucleara civila. Programul avea acordul SUA, care respinsesera pina acum programul nuclear civil iranian, de teama unei bombe nucleare, arata BBC News.

Presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad, in discursul sau de inaugurare de simbata, a declarat ca guvernul sau nu se va pleca in fata presiunilor din strainatate. Europenii au cerut o intrunire de urgenta a Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) marti, inainte ca Iranul sa reinceapa imbogatirea uraniului la uzina din Ispahan, asa cum au amenintat. AIEA ar putea inainta problema Consiliului de Securitate al ONU.

Presedintele Ahmadinejad ar putea fi impiedicat sa se adreseze Adunarii Generale a ONU luna viitoare, la New York, asa cum era prevazut. El ar putea sa nu primeasca viza americana, anunta oficiali americani citati de "Financial Times". Cauza este posibila sa implicare in criza ostaticilor americani de la Teheran, din 1979.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.