Banca Mondiala a reclamat o scadere drastica a puterii de finantare, daca acordul de la Summit-ul G8 de ajutorare a Africii cu 50 de miliarde va fi pus in aplicare, transmite Reuters. Pentru a preveni o prabusire a puterii de imprumut a institutiei, oficialii Bancii Mondiale au cerut celor mai puternic industrializate tari ale lumii sa majoreze sumele de donatie catre banca, relateaza "Financial Times".

Un raport oficial arata ca, daca Italia, SUA, Rusia, Germania, Franta, Japonia, Canada si Marea Britanie nu acorda noi fonduri Asociatiei de Dezvoltare Internationale (IDA) a bancii, aceasta ar putea sa intre in incapacitate de finantare. "Daca pierderile IDA nu sunt compensate, nu vom mai putea face fata cererii mondiale de ajutor financiar", a declarat Geoffry Lamb, un oficial al Bancii Mondiale, citat de Reuters. Si reprezentantii Fondului Monetar International s-au alaturat protestelor Bancii Mondiale, acuzand membrii G8 ca s-au lasat influentati de presiunile activistilor, cand au acceptat stergerea datoriilor Africii impreuna cu majorarea sumelor de ajutorare, si nu au luat in considerare efectele financiare dezastruoase pe care acordul, semnat acum o luna, le-ar putea implica, mai adauga Reuters.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.