Masurile demne de paranoia pe care Scotland Yard le-a anuntat in contextul atentatelor teroriste din Londra, de la mijlocul lunii trecute, au starnit controverse majore in Marea Britanie. Metoda "trage pentru a ucide" pe cineva banuit a fi capabil de acte teroriste ii permite agentului de la Scotland Yard sa le perchezitioneze in mijloacele de transport in comun pe "persoanele cu un anumit tip de infatisare". Dat fiind ca suspectii si autorii atacurilor au fost musulmani de origine asiatica si africana, agentii de politie nu vor face decat sa discrimineze calatorii pe criterii rasiale.

Scotland Yard si serviciile secrete incearca sa identifice si sursa banilor cu care autorii atacurilor au actionat la 7 si, respectiv, 21 iulie. Potrivit ziarului britanic The Times, sunt investigate contactele stabilite cu membri ai retelei Al-Qaeda din Arabia Saudita. Autoritatilor londoneze le-ar trebui cateva luni pentru a da de capul sursei financiare, scrie cotidianul sus-citat.

Pe de alta parte, politia, care a mai arestat doi barbati banuiti ca ar fi avut legatura cu atacurile din Londra, cerceteaza si ideea conform careia familia lui Osman Hussain, arestat recent la Roma sub acuzatia de complicitate la atentate, ar avea legatura cu reteaua lui Ussama ben Laden.

In timp ce Londra a solicitat extradarea tanarului de 27 de ani, politia italiana a anuntat ieri ca Osman a fost pus sub acuzare de un tribunal italian pentru acte de terorism si posesie de pasaport fals. Si fratele lui Osman, Remzi, este anchetat de politie pentru legaturi cu reteaua financiara secreta a Al-Qaeda.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.