Peste 100 de firme din R.Moldova nu vor mai putea exporta fructe sau legume pe piata rusa deoarece acestea contin substante toxice, a anuntat Moscova marti, prezentand o lista cu doar 33 de companii moldovenesti care pot efectua exporturi.

Din cele peste 130 de firme moldovenesti care exportau pana in prezent fructe si legume in Rusia, doar 33 vor mai putea efectua livrari pe piata rusa. Lista companiilor a fost intocmita de Ministerul Agriculturii din Rusia, relateaza PRO TV Chisinau, conform MEDIAFAX.

Potrivit exportatorilor, Moscova a explicat ca fructele si legumele moldovenesti contin nitrati si alte substante toxice.

Intrunit in sedinta de urgenta la Ministerul Agriculturii, exportatorii sustin ca agentii economici aprobati de Rusia au fost selectati dupa anumite interese.

Ministrul adjunct al Agriculturii a declarat ca R.Moldova va incerca sa negocieze cu Moscova deblocarea situatiei.

Intre timp, exportatorii se plang ca productia sta in lazi si risca sa se altereze in plin sezon. Oficiali de la ambasada Rusiei la Chisinau nu au putut fi contactati pentru comentarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.