Cel putin cinci persoane au murit in urma infectarii cu virusul West Nile in regiunea Volgograd din Rusia, unde au fost inregistrate 116 cazuri de imbolnavire, au anuntat serviciile sanitare locale, citate de AFP.

"Au fost inregistrate 116 cazuri de imbolnavire cu virusul West Nile, iar cinci bolnavi au murit", a declarat un purtator de cuvant al serviciilor sanitare Rospotrebnadzor, adaugand ca zilnic sunt inregistrate intre sase si 10 noi cazuri, scrie MEDIAFAX. Alte trei cazuri au fost inregistrate in regiunea vecina Voronej, aflata la 600 de kilometri sud-est de Moscova.

Serviciile sanitare afirma ca numarul tantarilor a crescut de pana la 20 de ori fata de anul trecut, in principal din cauza caniculei care a afectat Rusia in vara acestui an. In zonele de sud, temperaturile au atins 40 de grade, dupa doua luni cu ploi abundente. Autoritatile ruse au avertizat asupra "unei cresteri a numarului formelor grave ale bolii" si au afirmat ca aproximativ doua milioane de persoane ar putea fi afectate in zona Volgograd.

Serviciile sanitare "au cerut administratiei locale din Volgograd sa intensifice activitatile de dezinsectie", precizand ca virusul a fost identificat in zona si in anii trecuti, cand numarul imbolnavirilor a fost insa mult mai mic. Virusul West Nile, transmis de tantari, a fost identificat in vara acestui an si in Grecia, unde a provocat mai multe decese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.