Autoritatile ruse au predat joi, Poloniei, noi documente legate de ancheta asupra prabusirii aeronavei prezidentiale poloneze, la 10 aprilie, la Smolensk (vestul Rusiei), in urma careia nu au existat supravietuitori, a anuntat Aleksandr Zviaguintev, un reprezentant al Parchetului, citat de AFP.

Zviaguintev a declarat ca a transmis 11 volume de documente referitoare la ancheta unei delegatii poloneze conduse de procurorul-sef militar al Poloniei, Krzysztof Parulski, transmite MEDIAFAX.

Zviaguintev a precizat ca aceste documente contin, intre altele, copii dupa procesele-verbale cu declaratiile martorilor oculari ai prabusirii, concluziile medicilor legisti si fotografii ale obiectelor gasite la locul accidentului.

"Am reusit sa gasim un martor al accidentului care a realizat o inregistrare video cu telefonul mobil", a adaugat acesta.

Parulski a declarat ca Parchetul polonez are deplina incredere in aceste documente, intocmite de anchetatorii rusi.

"Sunt documente in care avem incredere absoluta. (Ele) pot fi utilizate integral in cadrul anchete noastre", a declarat el.

"Acesta este un schimb enorm de documente (...). Vrem sa multumim, cu atat mai mult (...)" partii ruse, a adaugat oficialul militar polonez.

Alte documente urmeaza sa fie remise Varsoviei pana la sfarsitul lunii, a adaugat Aleksandr Zviaguintev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.