China a lansat, marti, manevre aeriene de amploare, la o saptamana dupa exercitiile navale si aeriene din Marea Chinei de Sud.

Peste 10.000 de militari si sapte tipuri de avioane militare participa la exercitiile intitulate "Avangarda 2010", in provinciile Shandong (est) si Henan (centru), transmite MEDIAFAX, citand AFP.

Manevrele, care au rolul pregatirii apararii Beijingului in cazul unui atac aerian, includ si exercitii de evacuare de urgenta, planificare militara si recunoastere. Manevrele vor dura cinci zile.

Saptamana trecuta, China a efectuat un exercitiu naval si aerian in largul coastelor sale de sud-est, in Marea Chinei de Sud, in paralel cu exercitiile efectuate de Coreea de Sud si Statele Unite.

Un grup de submarine si nave de razboi ale Armatei Populare Chineze (APL) a lansat rachete si a testat sisteme antiaeriene in cursul acestor manevre.

Statele Unite si tarile vecine Chinei si-au exprimat preocuparea in legatura cu investitiile si activitatile militare ale Beijingului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.