Secretarul american al Apararii a apreciat ca site-ul de Internet WikiLeaks, care a publicat documente confidentiale privind razboiul din Afganistan, este "vinovat" din punct de vedere moral.

"Culpabilitatea este dubla", a apreciat duminica seful Pentagonului, la postul de televiziune ABC. "Pe de o parte culpabilitatea in fata justitiei, acesta nu este domeniul meu, de cealalta parte, culpabilitatea pe plan moral".

"De aceea cred ca verdictul este «vinovat» pentru WikiLeaks", a afirmat Gates. "Ei au publicat toate acestea fara sa se preocupe de vreo consecinta", a apreciat el, potrivit MEDIAFAX.

Ce consecinte are cea mai grava scurgere de informatii privind Razboiul din Afganistan?

  • Site-ul de Internet WikiLeaks, fomdat in 2006 si specializat in informatii secrete, a difuzat duminica trecuta aproape 92.000 de arhive secrete privind razboiul din Afganistan, cu dezvaluiri in special pe tema victimelor civile si a presupuselor legaturi intre Pakistan si insurgenti.

Informatii uimitoare despre razboiul din Afganistan," la dispozitia tuturor"

Fost agent CIA devenit director al Comunitatii americane de Informatii, Gates a amintit ca "protejarea surselor este sfanta" si ca scurgerile de informatii ar putea pune in pericol increderea pe care o au informatorii in agentii americani.

Publicarea acestor documente, in care apar numele anumitor informatori, este in opinia sa "iresponsabila".

  • O ancheta a fost demarata de Pentagon si de FBI, dar fondatorul WikiLeaks, australianul Julian Assange, apreciaza ca documentele vor permite revenirea dezbaterii asupra razboiului din Afganistan si asupra posibilelor abuzuri comise de fortele armate sub comandament american.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.