Cel putin 267 de persoane si-au pierdut viata in decurs de trei zile, in inundatiile din Pakistan, au anuntat vineri oficiali guvernamentali.

Potrivit USA Today, ploile abundente au provocat umflarea raurilor, au inundat sate si au dus la alunecari de teren. Cresterea numarului de victime si a pagubelor in urma precipitatiilor subliniaza infrastructura slaba a Pakistanului, unde echipe de salvare slab echipate depune eforturi mari pentru a ajunge sate izolate, relateaza NewsIn.

Televiziunile pakistaneze arata imagini cu persoane prinse de garduri, in torente. Partea de nord-vest a tarii pare cea mai grav afectata, iar ministrul informatiilor pentru acea regiune, Mian Iftikhar Hussain, a spus ca acestea sunt cele mai grave inundatii din 1929. Cel putin 245 de persoane au murit in mai multe zone ale provinciei, in ultimele trei zile, a declarat Mujahid Khan, de la fundatia Edhi, un serviciu de salvare privat.

In Kashmirul pakistanez, cel putin 22 de persoane au decedat incepand de joi seara, a anuntat premierul local, Sardar Attique Khan. Acest bilant ar putea creste in continuare, pentru ca multe persoane sunt date disparute inca. O parte nou construita dintr-un baraj din districtul Charsadda, din valea Swat, s-a prabusit, iar ONU a anuntat ca 5.000 de locuinte din zona sunt sub ape.

Potrivit autoritatilor, 400.000 de persoane sunt izolate in diferite sate. "O operatiune de salvare folosind elicopterele nu poate fi desfasurata din cauza vremii proaste, iar numai 48 de vase de salvare sunt disponibile", a anuntat Hussain. Pakistanezii cei mai saraci locuiesc adesea in zone cu risc de inundatii, pentru ca nu isi pot permite teren mai sigur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.