Liliana Zelen Karadjici (foto), sotia fostului lider politic al sarbilor bosniaci, l-a rugat "din tot sufletul" pe sotul sau sa se predea Tribunalului Penal International (TPI), prin intermediul unui interviu televizat. Desi l-a sustinut constant pe Radovan Karadjici in ultimii 10 ani, de cand acesta se afla in vizorul autoritatilor internationale, fiind acuzat de genocid, crime de razboi si impotriva umanitatii pentru rolul jucat in razboiul din Bosnia, Liliana nu mai suporta presiunile la care este supusa atat ea, cat si intreaga familie de catre fortele de securitate ale NATO.

Intr-un gest fara precedent, imbracata in negru, cu mainile impreunate ca pentru rugaciune, cu ochii in lacrimi, sotia lui Karadjici a lansat un apel emotionant catre ex-liderul sarb. "Acesta este un mesaj catre sotul meu, Radovan Karadjici. Cu toata deznadejdea si neputinta mea, este singura cale prin care mai pot comunica cu tine. Familia noastra este supusa la presiuni din toate partile. Suntem in pericol, din punct de vedere fizic si financiar. Mi-a fost greu sa aleg intre tine si copiii nostri, dar am facut-o. Este dureros si greu pentru mine sa-ti cer acest lucru, dar te implor din tot sufletul sa te predai, in speranta ca esti inca in viata si ca poti lua singur hotarari", a spus Liliana Karadjici.

Luka Karadjici, fratele liderului sarb, a denuntat presiunile "uriase, inadecvate si de neconceput in lumea si statele civilizate" exercitate asupra cumnatei sale, declarand ca "tonul, contextul, comportamentul si exprimarea" Lilianei demonstreaza din plin acest lucru. In ultimele saptamani, casele familiei au fost tinta raidurilor fortelor de securitate, fiul lui Radovan, Sasa, fiind chiar retinut si interogat timp de 10 zile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.