Milioane de dolari alocate ca ajutor pentru reconstructia Irakului au fost deturnate de functionari si oameni de afaceri americani, a afirmat un oficial cu rang inalt insarcinat cu examinarea modului in care a fost folosita asistenta financiara. Departamentul de Justitie examineaza, in prezent, acest dosar, a precizat Stuart Bowen, inspector general pentru reconstructia Irakului, care va publica, astazi, un raport referitor la aceste fraude.

El a subliniat ca, in pofida acestor deturnari de fonduri, lucrarile de reconstructie in Irak se deruleaza bine. Circa o mie de proiecte au fost terminate si alte o mie sunt in curs de desfasurare, a afirmat el. Statele Unite au acordat Irakului un total de 23 de miliarde de dolari ca asistenta pentru lucrarile de reconstructie si, in mai multe rapoarte precedente, Bowen a semnalat deja deturnari importante ale ajutorului.

Raportul pe care il va publica sambata se refera la patru proiecte hidraulice. Din proiectul destinat regiunii Hilla, situata la sud de Bagdad, au fost deturnate circa sapte milioane de dolari, a adaugat inspectorul general. El a precizat ca au fost implicati oameni de afaceri si functionari americani, dar a refuzat sa dea mai multe detalii, acest dosar fiind, in prezent, investigat de Departamentul de Justitie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.