Un articol publicat de The Independent lauda intr-un comentariu critic despre burqa decizia ministrului turismului, Elena Udrea, de a imparti pantofi cu toc in localitatea Saucesti lovita de inundatii.

Articolul apare dupa ce Daily Telegraph a publicat in urma cu cateva zile un articol in care gestul lui Udrea era privit critic. Elena Udrea a trimis un drept la replica cotidianului britanic, in care avertiza ca va da in judecata publicatia, daca nu-i publica precizarile pe care le avea de facut in legatura cu gestul ei.

Joan Smith, autoarea comentariului "Pantofii cu toc arata umanitatea de care burqa duce lipsa", spune ca pana saptamana trecuta nici nu auzise de Elena Udrea, dar acum ar vrea sa o imbratiseze. Ea povesteste cum ministrul turismului s-a dus la Saucesti dupa inundatii cu 20 de tone de ajutoare, printre care cutii cu pantofi cu toc, dar si ciocolata. [Udrea si tocurile pentru sinistrati, in gura presei internationale]

Articolul mentioneaza ca Udrea a fost imediat criticata si reda declaratiile unora dintre sinistrati, foarte critici, transmite NewsIn.

"Cand se intampla lucruri cumplite, oamenii nu mai au o perspectiva clara asupra viitorului. O pereche frumoasa de pantofi nu este doar o reamintire a unei alte lumi, dar si o promisiune ca va veni un moment cand vei apartine din nou lumii", considera autoarea articolului. Ea isi aminteste ca a vazut o fotografie cu o familie din Haiti, dupa cutremur, care traia in conditii groaznice, dar in mijocul locuintei improvizate putea fi vazuta o pisica. "Poate credeti ca aceasta familie avea suficiente probleme, nu mai avea nevoie sa poarte de grija unui animal, dar cred ca astfel de impulsuri arata fiintele umane in cel mai bun moment al lor. Suntem fiinte cu imaginatie - exact ceea ce darul lui Udrea a vrut sa stimuleze - si doritoare sa avem o legatura cu alte fiinte vii", potrivit articolului.

Articolul se axeaza pe purtarea burqa de catre musulmancele din Occident. "In tarile occidentale, musulmancele spun ca ele au ales sa poarte niqab-ul sau burqa. Este adevarat in unele cazuri, dar nu sunt convinsa ca sunt total sincere in legatura cu motivele lor. Acoepriera fetei nu este ordonata de curentul principal al islamului si am fost in destule tari musulmane unde femeile isi acopera doar capul sau nu il acopera deloc", scrie ea.

Citeste si:
Presa internationala, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale...
Presa internationala, dupa...

Autoarea articolului spune in incheiere: "Sincer, as prefera sa traiesc iantr-o tara moderna unde victimelor inundatiilor li se ofera pantofi cu toc, decat intr-o tara in care se asteapta ca ele sa se ascunda sub valuri cenusii. In lupta istorica dintre burqa si pantofii cu toc, sunt categoric de partea pantofilor".

Udrea ameninta presa straina: Va dau in judecata!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.