La trei saptamini de la atacurile soldate cu 56 de morti si 700 de raniti, politia britanica a transporturilor a facut ieri o adevarata demonstratie de forta.

"Au fost trimise intariri la toate retelele de transport public din Londra - metrou, tren, autobuz -, fiind cea mai mare desfasurare de forte politienesti efectuata vreodata in transportul public", a declarat purtatorul de cuvint al "British Transport Police", fara a preciza insa citi oameni au fost dislocati pentru aceasta actiune. El a adaugat ca scopul mobilizarii este "atit sporirea securitatii, cit si crearea unei atmosfere de descurajare a oricarui act de terorism".

Operatiunea a avut loc la exact trei saptamini de la atacurile soldate cu 56 de morti si 700 de raniti si la o saptamina de la tentativele de atentat din capitala britanica. Purtatorul de cuvint a mai spus ca Scotland Yard ii cauta in continuare pe trei dintre cei patru autori ai atacurilor din 21 iulie.

Intre timp, politia a arestat alte noua persoane, in raiduri efectuate in sudul Londrei. Politia britanica a descoperit 16 bombe intr-un autoturism al autorilor atentatelor din 7 iulie. Vehiculul a fost gasit linga o gara din Luton, de unde cei patru teroristi-kamikaze au luat trenul spre Londra, in dimineata atacurilor. In masina au fost descoperite materiale explozive si bombe cu cuie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.