Presedintele afgan, Hamid Karzai, a afirmat, intr-un interviu acordat CNN, ca seful retelei Al-Qaida, Ussama bin Laden, va fi arestat "mai devreme sau mai tarziu", dar a recunoscut ca, pentru aceasta, este nevoie de noroc. Karzai, care a fost sprijinit de administratia americana ca lider interimar al Afganistanului, inainte de a castiga alegerile prezidentiale din luna octombrie, considera ca Bin Laden se afla in continuare in regiune.

"Nici un fugar nu se poate ascunde pentru totdeauna. Il vom prinde, mai devreme sau mai tarziu. Credeti-ma pe cuvant. O vom face", a promis liderul de la Kabul. El a apreciat ca fortele coalitiei antiteroriste si natiunea afgana se afla "mult mai aproape" de prinderea liderului terorist, dar a adaugat ca pentru capturarea fizica a lui Bin Laden trebuie contat pe "noroc" si pe o buna desfasurare a operatiunilor de urmarire.

Pe de alta parte, el a afirmat ca lectiile pe care comunitatea internationala le-a invatat in urma experientei afgane vor ajuta Irakul, in perspectiva alegerilor care vor avea loc in aceasta tara. "Lectia majora din Afganistan a fost ca poporul afgan a dorit sa iasa de sub tirania terorismului", a explicat Karzai.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.