Dupa doua zile de dezbateri aprinse si amanari, liderul Partidului Socialist Bulgar, Serghei Stanicev, a fost investit in functia de premier de catre Parlamentul de la Sofia. Potrivit presedintelui Comisiei electorale a legislativului, Dimitar Abadjiev, Stanicev a obtinut 120 de voturi din totalul de 239 exprimate. Votul a fost foarte strans, 119 deputati ai opozitiei votand impotriva.

Din fericire pentru Stanicev, trei deputati ai opozitiei au trecut de partea sa, altfel nu ar fi putut sa faca fata votului negativ al celor cinci partide de centru si dreapta. Parlamentarii trebuiau sa se mai exprime, in cursul serii de ieri, asupra componentei cabinetului si a programului de guvernare, insa observatorii transmiteau ca aceste chestiuni s-ar putea prelungi mult in noapte. Bulgaria nu isi permite sa piarda timp cu componenta noului guvern, deoarece Comisia Europeana i-a reamintit ca "trebuie sa isi respecte angajamentele".

Bulgaria si Romania au primit recent un avertisment din partea Comisiei Europene, care le cere sa accelereze reformele, mai ales in ceea ce priveste sistemul judiciar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.