Unul dintre suspectii de spionaj in favoarea Rusiei arestati in Statele Unite a admis ca lucreaza pentru serviciile secrete de la Moscova, au declarat procurorii federali, citati de CNN.

Suspectul, cunoscut drept Juan Lazaro, a dat "o declaratie lunga dupa arestare, in 27 iunie", potrivit scrisorii pentru fixarea cautiunii depusa in instanta de procurorul general pentru districtul New York Sud, transmite NewsIn.

Lazaro le-ar fi spus agentilor federali ca nu s-a nascut in Uruguay, Juan Lazaro nu este numele sau real, casa pe care o are in Yonkers (New York) a fost "platit de serviciile secrete ruse” si ca, desi isi iubeste fiul, nu va trada serviciile ruse nici pentru el, potrivit procurorilor.

Potrivit documentului, Lazaro, casatorit cu suspecta Vicky Pelaez, le-a spus agentilor ca ea a furnizat serviciilor ruse scrisori in numele lui. De asemenea, barbatul a refuzat sa isi divulge numele real.

Lazaro a comparut joi in fata tribunalului federal din New York, care a amanat fixarea unei cautiuni pentru el.

Insa judecatorul a decis Pelaez poate fi eliberata in schimbul unei cautiuni de 250.000 de dolari si 10.000 de dolari bani lichizi si ca aceasta trebuie sa poarte o bratara electronica de urmarire.

Acordurile Medvedev-Obama, afectate de un scandal de spionaj

Vicky Pelaez, una dintre cele 11 persoane arestate luni si marti in Statele Unite pentru ca ar fi agenti secreti rusi, este un jurnalist controversat si un sustinator declarat al fostului presedinte cubanez Fidel Castro si al liderului venezuelean Hugo Chavez.

Femeia in varsta de 55 de ani scrie la cel mai mare cotidian in limba spaniola din New York, El Diario La Prensa, precum si la alte publicatii.

Sotul ei, Lazaro, "sustine ca este cetatean peruan nascut in Uruguay", potrivit actului de acuzare. El a studiat la New School for Social Research din New York.

FBI o acuza pe Pelaez ca in anul 2000 a primit un pachet cu bani, intr-un parc dintr-o tara sud-americana, de la un reprezentant al guvernului rus. In 2007 Lazaro ar fi primit bani in acelasi parc, de un oficial rus.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

De asemenea, cuplul ar fi primit mesaje radio codate in locuinta lor.
Potrivit actului de acuzare, in 2007 Lazaro i-ar fi transmis unui oficial rus mesaje scrise cu cerneală invizibila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.