Ministrii de externe din Uniune au convenit, la reuniunea de luni, asupra unui nou pachet de sanctiuni UE impotriva Iranului.

Sanctiunile, separate de cele aprobate de Consiliul de Securitate al ONU sapamana trecuta, vor fi discutate la summitul Uniunii, din 17 iunie, transmite NewsIn, citand Le soir.

Miercurea trecuta, Consiliul de Securitate a decis o a patra runda de sanctiuni impotriva Iranului, in legatura cu dosarul nuclear. Ele includ controale financiare mai aspre si extinderea embargoului privitor la arme, precum si inghetarea bunurilor si blocarea deplasarilor pentru mai multe companii si persoane. [Consiliul de Securitate al ONU: Noi sanctiuni pentru Iran]

Potrivit Le Soir, sanctiunile UE vor include blocarea investitiilor in sectorul iranian de petrol si gaz, o interdictie asupra transferului de tehnologie si echipamente, precum si asupra furnizarii serviciilor specializate. Sanctiunile vor viza si extinderea interdictiei asupra exportarii catre Iran a unor bunuri ce ar putea fi folosite la producerea de arme.

De asemenea, se vor introduce noi restrictii de viza si inghetarea conturilor ce apartin Gardienilor Revolutiei.

Hillary Clinton: Acordul Braziliei cu Iranul este o initiativa "periculoasa"

AIEA: Iranul poate construi doua arme nucleare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.