Politia i-a numit pe doi dintre cei suspectati ca ar fi incercat sa detoneze bombe in atacul coordonat de joia trecuta asupra sistemului de transport public din Londra.

Acestia sunt Yasin Hassan Omar de 24 de ani si Muktar Said Ibrahim de 27 de ani. Cel de-al doilea are legatura cu una din casele perchezitionate de politie, aflata in nordul Londrei.

Toate bombele au fost impachetate in acelasi tip de cutii de plastic pentru mancare si carate in ruscsace inchise la culoare.

Inca doi oameni au fost arestati in legatura cu intreaga ancheta, asa incit numarul arestatilor se ridica la cinci.

Un oficial al politiei, Peter Clarke, a recomandat publicului sa nu se apropie de suspecti in cazul in care ii vede.

El a confirmat si ca la sfarsitul saptamanii trecute a mai fost descoperit un dispozitiv exploziv, ascuns intr-un tufis, in vestul Londrei, similar cu cele patru recuperate de joi din locurile unde s-a incercat detonarea lor.

Si acesta era intr-o cutie de plastic pentru mancare, fabricata in India. Un tip de container care, potrivit spuselor politiei, a fost livrat la doar 100 de magazine, pe tot teritoriul Marii Britanii.

Peter Clarke a facut apel la proprietarii acestor magazine care isi amintesc sa fi vandut cuiva recent cinci asemenea cutii, sa se adreseze politiei. De asemenea, domnul Clarke a cerut oricui are informatii despre vreunul din cei patru suspecti sa sune la telefonul pentru urgente.

Politia a dat si mai multe informatii despre presupusele miscari ale suspectilor in ziua atentatelor.

Trei dintre ei ar fi intrat joi la metrou, la statia Stockwell, putin inainte de ora 12 si 25 de minute.
Primul suspect, al carui nume nu este inca public, a incercat sa detoneze bomba intre statiile Stockwell si Oval.

Dupa esecul detonarii a fost urmarit de "oameni extraordinar de curajosi din public, care au incercat sa-l prinda", dupa cum a explicat Peter Clarke.

Al doilea suspect, pe nume Ibrahim, a luat metroul de la Stockwell spre statia Bank, dupa care s-a suit in autobuzul 26.

El avea un rucsac gri cu negru si a incercat sa detoneze bomba din el pe un loc din spatele autobuzului.

Pozele tuturor celor patru suspecti sunt publice de cateva zile, dar numai doua nume sunt deocamdata cunoscute.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.